Sunrose 7 – Butični Hotel Bohinj – Čista desetka!

Kje začeti? Na začetku! Z drago sva iskala “vikend pobeg” nekje v naši lepi deželi, saj sva imela za vnovčit še nekaj turističnih bonov. Opcij je bilo kar nekaj ampak na koncu sva izbrala Sunrose 7 – Butični Hotel Bohinj, ki leži ob vznožju Julijskih Alp na nabrežju gorske reke, je samo za odrasle in ima baje najdaljšo tradicijo v Bohinju. In nisva bila razočarana! Predno začnem naj omenim, da tovrstne objave načeloma niso v moji domeni, me je pa hotel Sunrose 7 tako pozitivno presenetil, da sem sklenil, da objavim svojo izkušnjo. Mogoče pa komu pomaga pri odločitvi…

Zgodovina hotela (na hitro).

Najstarejši hotel v Bohinjski Bistrici je bil zgrajen davnega leta 1890 in je že v svojih rosnih letih užival velik ugled in sloves, saj je gostil višje uradnike in inženirje, ugledne zdravnike, pa tudi različne pomembne dogodke. Med najpomembnejšimi je zagotovo obisk prestolonaslednika Franca Ferdinanda in članov kraljeve družine avstro-ogrske. Hotel je zgradil uspešen lesni trgovec in poslovnež Janez Markeš in ga takrat preprosto poimenoval po sebi: Hotel Markeš.
Vmes sta se zgodili še obe svetovni vojni in hotel dodobra načeli. Leta 1967 je bil Hotel Markeš preimenovan v gostišče Črna Prst, po katerem objekt pozna večina domačinov in obiskovalcev Bohinja. Preimenovanje leta 1967 je bil poskus popeljati objekt na pota minule slave in ugleda, ki ga je objekt užival do pričetka vojne – kot izjemen hotel z dušo. Toda svoje prejšnje slave objekt nikoli ni dosegel in je ob zaspanem turističnem razvoju počasi zamrl.

Črna prst je na tak način več desetletij kazila podobo kraja in poskrbela za to, da se je Markeš obračal v grobu, medtem ko so se pred zapuščenim objektom, kjer so krajši čas delovali tudi igralni avtomati, biljard in prostor za ljubimkanje – obračali turisti.

Leto 2019 je bilo leto, ko je svoja vrata odprl popolnoma rekonstruiran butični hotel Sunrose 7 in tako še dodatno popestril ponudbo v Bohinju.

Primerjalna slika je vzeta iz njihove spletne strani.

O IMENU SUNROSE 7:

Pravljična številka 7predstavlja zgodbo kroga življenja čudovitega alpskega kraja – z Bistrice v alpski botanični vrt na Črni Prsti, kjer raste alpski popon oz. sončece (Sunrose), od tam prek 7 glavnih vrhov grebena in naprej po dolini Triglavskih sedmerih jezer do vrha Triglava, pot pa se zaključi v Kavarni pod kostanji na naslovu Triglavska cesta 7; intimen kraj samo za odrasle za oddih od vsakdana z nevsakdanjo ponudbo na nevsakdanji način.

Več o zgodovini hotela si preberi TUKAJ


Sunrose 7 – Butični Hotel Bohinj – Moja izkušnja

Že, ko zapelješ pred hotel začutiš, da te čaka poseben vikend. Pred tabo zasije lično obnovljena butična zgradba, ki združuje 129-letno tradicijo s pridihom sodobnosti in te tiho prevzame. Tudi, ko stopiš v prostor ni nič drugače. V pritličju je čutiti kavarniški pridih v knjižnem kotičku s kaminom in v jedilnici. V šest metrov visoki etaži so nameščeni (baje ročno kovani) medeninasti lestenci, steklena stena, ki sega od stropa do tal, pa odstira pogled na reko in več kot tisoč kvadratnih metrov velik vrt s teraso, zunanjim kuriščem, gredicami za domače dišavnice in hotelom za žuželke.


Soba

“Avstro-ogrska vila” ima 18 dizajnerskih sob, ki se med seboj rahlo razlikujejo. Ko sem gledal po njihovi spletni strani se sobe imenujejo sledeče (če klikneš na ime te link popelje direktno nanje):

Kraljevska suita
Kostanjev objem
Balkon zaljubljencev
Rečne melodije
Utrip bohinja

Midva sva dobila “Kraljevsko suito” in bila nad njo osupla. Opremljena je bila z unikatnim masivnim pohištvom lokalnega izvora, ki je estetsko odlično sovpadalo s celoto. Kopalnica je bila sodobno zasnovana, nudila pa je tudi certificirano kozmetiko. Bojda je tudi celotno hotelsko perilo izdelano iz okolju prijaznega bombaža. Skratka, TOP!

Wellness: Zlata vila

Wellness v hotelu Sunrose 7 je intimen in zaseben. Nudi sedem elementov sprostitve, ki je na voljo tako hotelskim kot zunanjim gostom na rezervacijo. Wellness sprejme do 6 oseb in je vključen v ceno sob višjih kategorij. Najina Kraljevska suita je seveda vključevala wellness storitev in z veseljem sva ga šla preizkusit.


Pred vstopom nama je eden od zaposlenih prinesel dva kozarčka penine s sivko v katerem je plavala še sveža malina. Zelo okusno (in pozorno)! Prijazno naju je pospremil do wellness-a in nama razkazal osnove. Povedal je tudi to, da so ga dokončali lansko leto, veliko pa so med pandemijo naredili kar zaposleni sami vključno z vodjo projekta Anžetom Čoklom. Kapo dol!

Čistost in lična urejenost prostorov naju je takoj navdušila. V predprostoru je bila tudi s sadjem in pijačo obložena miza in WC. Wellness Zlata Vila v Sunrose 7 nudi:

-> Razkošje osvežilnega ledenega slapu Grmečica za knajpanje (zelo mrzel! :D)
-> Masažno kopel iz žlahtnega nerjavnega jekla v odtenku Triglavskih sedmerih jezer
-> Biserno kopel z ioniziranim pokljuškim zrakom
-> Finsko savno, aromatizirano z domačimi bohinjskimi zelišči
-> Bohinjski dež in vroče-mrzlo masažno prho
-> Zvočno terapijo bohinjskih gozdov
-> Ognjen krst ročno izdelanih lantern.


Kulinarika

Kar se tiče kulinarike priznam, da bom tukaj bolj težko podal celotno oceno, saj sva jedla le zajtrke, zvečer pa je padla kakšna sladica in koktejl. Kosilo sva jedla drugje, ker sva bila čez dan v naravi, meni za večerje pa nama ni najbolj dišal. Verjamem, da je na nivoju in bi navdušil še tako zahtevnega gurmana ampak sama sva za bolj preproste stvari. Ja vem…poseben sem!

Lahko pa povem, da je zajtrk fantastičen! Ponudba hrane je zelo široka – od raznoraznih kosmičev, jajc (na oko ali “umešana”), pa do izvrstnih salam, sirov in raznovrstnega kruha. Tudi palačinke vam pripravijo, namažete pa jih lahko s slastnimi domačimi marmeladami. Vse je sveže in priravljeno v sodelovanju z lokalnimi kmetijami. Pohvaliva lahko tudi presne sladice in pijačo. Highlight je bila limonada s sivko in pa koktejl “Cockta-libre”, ki je isto kot Cuba-libre, le s Cockto in ne “Kokakolo” kot je to običajno.


“BOTTOM LINE”

Pri Sunrose 7 butičnem hotelu Bohinj pravijo “Pri nas spoštujemo tradicijo in jo negujemo že 130 let. Običajev ne zanemarjamo, temveč jih oživljamo in spodbujamo”. In to še kako drži! ZELO mi je všeč, da hotel uvaja koncept “digital detox” kar pomeni, da v objektu ni televizij, telefonov ali drugih digitalnih (multi)medijskih pripomočkov, saj promovira druženje, branje knjig, poslušanje narave in izkustvena doživetja čudovitega okolja Bohinja. Če povem po pravici sploh nisem opazil, da televizije ni saj je tudi sam doma ne gledam. Aja, pa hotel Sunrose 7 je namenjen zgolj polnoletnim odraslim gostom! Torej pika na “i” vsem parom, ki si želite oddiha, stran od otroškega vreščanja. Saj jih imamo radi, paše pa tudi, ko jih ni ane? 😉

POHVALA
Za konec moram pohvaliti tudi celotno osebje hotela Sunrose 7 saj tako prijaznih in vljudnih ljudi že dolgo nisem srečal.
Skratka najino izkušnjo lahko ocenim z 10/10.
ZELO priporočam!

www.sunrose7.com

Love is all you need ❤️ from Anže Čokl on Vimeo.

Nazaj na blog